Vijesti i događanja

“EMIN2 autobus” 7. 5. u Zagrebu!

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u Zagreb dolazi „EMIN2 autobus“ unutar „EMIN2“ projekta kojeg provodi Europska mreža protiv siromaštva. „EMIN2 autobus“ je u srijedu, 24. travnja krenuo iz Bruxellesa, uz podršku Povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen, te će obići veće europske gradove, s ciljem poticanja javne rasprave s građanima i donositeljima odluka i jačanja programa socijalne politike Europske unije.

Prigodnim programom od 9,30 do 17 sati, ispred Kuće Europe na Europskom trgu, Hrvatska mreža protiv siromaštva će skrenuti pozornost javnosti i stručnjaka o potrebi unaprjeđenja sustava socijalnih naknada u Hrvatskoj. Pozivamo vas na sudjelovanje!

U prijepodnevnom dijelu programa, od 9,30 do 11,30 sati u Kući Europe, Cesarčeva 4 u Zagrebu, pozivamo Vas na sudjelovanje na okruglom stolu „Kako unaprijediti sustav minimalnog dohotka u Hrvatskoj i borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti“ koji se održava unutar javne rasprave o minimalnom dohotku u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Na okruglom stolu sudjeluju predstavnici Hrvatske mreže protiv siromaštva, članovi akademske zajednice, Grada Zagreba, ustanova, udruga i osoba s iskustvom siromaštva, a pozvani su i predstavnici nadležnih ministarstava, saborskih odbora te drugi dužnosnici i donositelji odluka.
Prijave za okrugli stol su putem poveznice: https://goo.gl/forms/DJocRVsnMyl4g4lK2.

U poslijepodnevnom programu predviđena je rasprava između sudionika i građana, a od 14,30 do 15,30 sati i svjedočanstava osoba s iskustvom siromaštva o izazovima s kojima se suočavaju u podmirivanju svojih socijalnih potreba.

Od 15,30 do 16,30 sati ispred „EMIN2 autobusa“ predstavit će se organizacije civilnog društva koje su pružatelji socijalnih usluga, a program završava u 17 sati s pozdravnim govorima organizatora – uime Mreže prof. dr. sc. Nino Žganec, predsjednik i prof. dr. sc. Zdenko Babić, član izvršnog odbora Mreže i nacionalni koordinator „EMIN2“ projekta.

Više o „EMIN2 autobusu“ na http://eminbus.eu i „EMIN2“ projektu na https://emin-eu.net. Pokrovitelj događanja u Hrvatskoj je Grad Zagreb.

*Za razdoblje 2017.-2018. projekt EMIN prima financijsku podršku Europske unije-Programa za zapošljavanje i socijalne inovacije „EaSi“ (2014.-2020.) kako bi razvijao svoj rad u zemljama članicama Europske unije, kao i na EU razini. Za više informacija http://ec.europa.eu/social/easi. Informacije ovdje objavljene nužno ne odražavaju službene stavove Europske komisije.